Statuie a lui Pele dezvelită la 50 de ani de la CM 1970

Statuie a lui Pele dezvelită la 50 de ani de la CM 1970

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a dezvelit o statuie a lui Pele, la sediul său de la Rio de Janeiro, acesta fiind primul eveniment dintr-o serie dedicată aniversării a 50 de ani de la succesul Selecao la Cupa Mondială din 1970, desfăşurată în Mexic, informează Reuters.

Pele, care va împlini 80 de ani în octombrie, se deplasează cu greutate din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă şi nu a putut fi prezent la ceremonia care a avut loc la muzeul CBF, însă a avut ocazia să vadă anterior statuia care i-a fost dedicată şi pe care a declarat-o „perfectă”.

Jairzinho, Clodoaldo şi Brito s-au numărat printre membrii selecţionatei braziliene din 1970 prezenţi la ceremonie, alături de actualul selecţioner naţional, Tite.

Echipa din 1970 a Braziliei, condusă de Pele şi din care mai făceau parte, între alţii, Gerson, Tostao, Rivelino şi Carlos Alberto, este considerată una dintre cele mai bune din istoria fotbalului. Brazilienii au câştigat toate cele şapte meciuri disputate la Mondialul mexican, culminând cu o victorie categorică în finala cu Italia (scor 4-1), disputată pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico.

La CM din 1970, Brazilia a făcut parte din aceeaşi grupă cu România, pe care a învins-o greu, cu 3-2, printr-o dublă a lui Pele şi un gol marcat de Jairzinho. Pentru tricolori au punctat Florea Dumitrache şi Emerich Dembrovschi.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.