Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, cere ca Gianni Infantino să fie suspendat

Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, cere ca Gianni Infantino să fie suspendat

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, cere ca succesorul său, Gianni Infantino, să fie suspendat de Federaţia internaţională de fotbal, după ce justiţia elveţiană a deschis o procedură penală împotriva sa, informează Reuters.

Autorităţile elveţiene au anunţat joi că au deschis o procedură împotriva lui Infantino, pe fondul suspiciunilor privind o înţelegere secretă între acesta şi procurorul general al Elveţiei, Michael Lauber. Infracţiunile constatate „sunt abuzul de autoritate, încălcarea secretului profesional, obstrucţionarea procesului penal şi instigarea la aceste infracţiuni”.

„Din punctul meu de vedere, situaţia este clară, iar Comisia de etică a FIFA trebuie să deschidă o procedură împotriva domnului Infantino, aşa că trebuie să îl suspende”, a precizat Blatter într-o declaraţie transmisă agenţiei Reuters.

FIFA nu a dezminţit niciodată întâlnirile dintre Infantino şi Lauber şi a calificat recent drept „farsă” plângerea vizându-l pe preşedintele său. „Motivaţia lui Gianni Infantino a fost să ofere autorităţilor elveţiene orice ajutor posibil pentru ca cei care au furat milioane de la FIFA şi au discreditat-o să fie aduşi în faţa justiţiei”, a declarat la începutul lui iunie Emilio Garcia, directorul juridic al forului fotbalistic internaţional.

Sepp Blatter a fost el însuşi suspendat şi ulterior exclus din fotbal de către Comisia de etică a FIFA, după ce a făcut obiectul unei proceduri penale în Elveţia, în 2015. Ancheta este încă în desfăşurare, iar Blatter, care a negat că ar fi comis vreo neregulă, nu a fost pus sub acuzare.
AGERRPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.