Rugby: Internaţionalul englez Manu Tuilagi, concediat de Leicester după ce a refuzat reducerea salarială

Rugby: Internaţionalul englez Manu Tuilagi, concediat de Leicester după ce a refuzat reducerea salarială

Internaţionalul englez Manu Tuilagi a fost concediat de echipa de rugby Leicester Tigers, vineri, după decizia sa de a refuza să semneze un nou contract cu un salariu redus, în conformitate cu noile reguli ale ligii privind plafonul salarial, a anunţat clubul din Premiership, citat de Reuters.

Tuilagi a fost demis de Tigers, alături de Greg Bateman, Kyle Eastmond, Noel Reid şi Telusa Veainu, după ce nu a putut ajunge la un acord cu clubul în privinţa salarizării.

„Leicester Tigers poate confirmat că angajamentul fiecăruia dintre jucătorii Greg Bateman, Kyle Eastmond, Noel Reid şi Manu Tuilagi, precum şi al lui Telusa Veainu, este acum încheiat, iar ei nu vor mai juca pentru Leicester Tigers”, a precizat gruparea engleză într-un comunicat.

Cluburile din Premiership au votat, luna trecută, reducerea plafonului salarial începând din sezonul 2021-2022 şi până în 2023-2023, cu un plafon pentru jucătorii senior fixat la 5 milioane de lire sterline (6,29 milioane dolari), în scădere de la 6,4 milioane lire sterline, din cauza impactului Covid-19.

Jucătorilor li s-au oferit contracte pe termen lung, cu salarii reduse, cluburile căutând să profite de o prevedere conform căreia doar 75% din salariul unui jucător sub contract contează pentru plafonul revizuit.

Leicester Tigers a precizat că a înregistrat pierderi estimate de circa 5 milioane lire sterline din cauza perturbărilor provocate de pandemie.

Manu Tuilagi, în vârstă de 29 ani, de origine samoană, cu 44 selecţii pentru XV-le Angliei, şi-a petrecut întreaga carieră la Leicester Tigers, echipă la care a debutat în 2010. El a făcut parte din selecţionata Angliei care a jucat finala Cupei Mondiale în 2019, pierdută în faţa Africii de Sud
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.