Rugby: Finalele cupelor europene vor avea loc pe 16 şi 17 octombrie

Rugby: Finalele cupelor europene vor avea loc pe 16 şi 17 octombrie

Cupele europene de rugby ediţia 2019-2020, oprite din cauza pandemiei de coronavirus, se vor încheia cu o fază finală programată în toamnă, în timp ce finalele urmează să se dispute pe 16 şi 17 octombrie, la Marsilia (Franţa), a anunţat joi European Professional Club Rugby (EPCR), citat de AFP.

Conform EPCR, sferturile de finală ale celor două turnee intercluburi continentale vor avea loc în weekend-ul 18-20 septembrie, iar semifinalele în weekend-ul 25-27 septembrie.

„Sezonul european se va încheia cu finala Challenge Cup, vineri 16 octombrie, şi finala Cupei Campionilor, sâmbătă 17 octombrie. EPCR rămâne hotărât să organizeze aceste meciuri la Marsilia”, a precizat organizatorul celor două competiţii într-un comunicat.

Meciurile Leinster – Saracens, Clermont – Racing 92, Exeter – Northampton şi Toulouse – Ulster vor avea loc astfel la sfârşitul lunii septembrie, pentru stabilirea semifinalistelor Cupei Campionilor, datele şi orele de disputare ale jocurilor urmând să fie anunţate ulterior.

Prevăzute iniţial în aprilie, aceste întâlniri au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia de reprogramare în toamnă rămâne legată, însă, de evoluţia situaţiei sanitare şi de „restricţiile privind adunările publice şi călătoriile internaţionale care pot fi în vigoare în momentul finalelor”.

EPCR a mai precizat că viitorul sezon european va debuta în weekend-ul 11-13 decembrie, după un format cu 24 de echipe repartizate în două grupe de câte 12, care urmează să fie validat în curând, după ce organizatorii se vor pune de acord cu deţinătorii drepturilor de televizare.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.