Rugby: Directorul executiv interimar al clubului Saracens a demisionat cu efect imediat

Rugby: Directorul executiv interimar al clubului Saracens a demisionat cu efect imediat

Edward Griffiths a demisionat marţi, cu efect imediat, din postul de director interimar executiv al clubului de rugby Saracens, după ce campioana Angliei şi Europei a acceptat sancţiunea de retrogradare în liga secundă la finalul sezonului, relatează Reuters.

Decizia lui Griffiths a venit în aceeaşi zi în care clubul a primit încă o sancţiune de depunctare, de 70 puncte, din partea Premiership Rugby, care să menţină Saracens pe ultimul loc în clasament. Iniţial, sancţiunea a fost de 35 puncte, din cauza încălcării în ultimii trei ani a plafonului salarial pentru jucători. Din cauză că nu a respectat regula plafonului salarial nici în sezonul prezent, Premiership a decis retrogradarea clubului londonez.

Griffiths, fost director executiv la Saracens între 2008 şi 2015, a revenit la clubul londonez pentru o perioadă de un an după demisia preşedintelui Nigel Wray.

”Mereu am gândit că e o numire pe termen scurt, iar alţii sunt mai bine plasaţi pentru a reconstrui clubul”, a precizat Griffiths într-un comunicat.

Saracens a dominat rugbyul englez în ultima decadă, câştigând cinci titluri naţionale şi devenind de trei ori campioana Europei. În pofida sancţiunilor dure primite, Saracens a decis să nu facă recurs împotriva lor.

Marţi, Premiership Rugby a anunţat că clubul a primit o nouă depunctare, de această dată cu 70 puncte, cu efect imediat, pentru ca Saracens să termine sezonul pe ultimul loc. Saracens, care ar fi fost pe locul 3 fără sancţiuni, este pe ultimul loc în clasament cu -77 puncte.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.