România va găzdui în 2021 Campionatele Europene de duatlon, la Târgu Mureş

România va găzdui în 2021 Campionatele Europene de duatlon, la Târgu Mureş

România va găzdui anul viitor Campionatele Europene de duatlon (alergare şi ciclism), la Târgu Mureş, în perioada 2-4 iulie, a anunţat, marţi, Federaţia Europeană de Triatlon.

”După ce Europe Triathlon a redeschis depunerea de candidaturi pentru competiţiile nealocate încă, vă putem informa că vom reveni la locul festivalului multisport de anul trecut, Târgu Mureş. Târgu Mureş va găzdui Campionatele Europene de duatlon 2021. Evenimentul va avea loc între 2 şi 4 iulie 2021”, a precizat forul continental pe site-ul său.

”Târgu Mureş este unul dintre cele mai frumoase locuri pentru competiţii din Europa şi un oraş iubitor de triatlon, care are o mare tradiţie legate de evenimentele internaţionale de triatlon. Suntem fericiţi că în 2021 vom continua această tradiţie cu Campionatele Europene de duatlon. Evenimentele internaţionale de amploare fac parte din strategia noastră de a dezvolta triatlonul în România”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Vlad Stoica.

Programul competiţiei de anul viitor va cuprinde o cursă de sprint pentru elită, U23, juniori, para triatlon şi age group, în timp ce la age groupe va exista şi o cursă pe distanţa standard.

„Noi am luat deja licenţă de organizare pentru Campionatele Europene de Winter Triathlon, care vor fi în februarie la Cheile Grădiştei. Am luat licenţă şi pentru două Cupe Europene de juniori la Bucureşti. Deci vrem să rămânem sus şi la acest capitol pentru că în anii trecuţi aceste evenimente ne-au ajutat foarte mult”, a declarat Vlad Stoica recent pentru AGERPRES.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.