Redeschiderea stadioanelor este obiectivul, însă sănătatea rămâne prioritară, afirmă preşedintele FIFA

Redeschiderea stadioanelor de fotbal pentru suporteri reprezintă „obiectivul”, odată cu reluarea diferitelor campionate, însă sănătatea trebuie să rămână prioritară, a subliniat miercuri preşedintele FIFA, Gianni Infantino, cu ocazia unei deplasări la Roma, informează AFP.

„Fotbalul fără suporteri nu este, evident, acelaşi lucru, însă sănătatea este cea mai importantă”, a subliniat Infantino, după o întâlnire cu şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, pentru a discuta despre reluarea competiţiilor în peninsulă, unde Serie A urmează să reînceapă pe 19 septembrie, cu porţile închise.

„Trebuie să vedem cum putem reporni. Este cert că redeschiderea stadioanelor este obiectivul, însă fără a pune presiune sau a fixa termene. Lucrăm cu seriozitate pentru revenire la normalitate”, a adăugat conducătorul fotbalului mondial, care a precizat că efectuează în Italia „prima sa deplasare oficială post-Covid”.

Aflat alături de Infantino, preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, s-a arătat la fel de prudent în legătură cu acest subiect, în condiţiile în care apelurile pentru o redeschidere parţială a stadioanelor se înmulţesc în Italia, din partea cluburilor, jucătorilor şi antrenorilor.

Înainte de a lua în considerare redeschiderea stadioanelor pentru suporteri, prioritare sunt şcolile, a reamintit oficialul italian. „Şcoala va începe mai întâi, iar apoi vom analiza pas cu pas posibilitatea de a redeschide stadioanele”, a explicat Gravina, în timp ce majoritatea elevilor italieni urmează să se întoarcă la şcoală săptămâna viitoare.

Preşedintele FIGC a profitat de ocazie pentru a indica faptul că va autoriza efectuarea a câte cinci schimbări de jucători la o echipă într-un meci şi în sezonul viitor. Această măsură, pusă în aplicare de FIFA pentru a limita riscul de accidentare pentru jucători, în condiţiile unui calendar supraaglomerat după pauza legată de coronavirus, a fost prelungită în acest sezon pentru campionatele care doresc acest lucru.

„În această situaţie specială, cele cinci schimbări sunt o soluţie foarte bună. Va fi aplicată până la sfârşitul sezonului, iar pentru viitor vom vedea”, a spus Gianni Infantino.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.