Peste 100 de jucători internaţionali din 41 de ţări, la startul noii ediţii din NBA

Peste 100 de jucători internaţionali din 41 de ţări, la startul noii ediţii din NBA

Ediţia 2020-2021 a campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA) a debutat marţi seara, cele 30 de echipe angrenate în această competiţie având în loturile lor un număr total de 107 jucători internaţionali, provenind din 41 de ţări, conform dator oferite de conducerea ligii, informează Reuters.

Pentru al şaptelea an consecutiv, Canada este ţara cu cei mai mulţi jucători în NBA, după Statele Unite, 17 reprezentanţi ai „frunzei de arţar” evoluând în acest sezon în cel mai puternic campionat de baschet de pe planetă. Locurile următoare sunt ocupate de Franţa, cu 9 reprezentaţi, Australia (8), Serbia şi Germania (cu câte 6).

Washington Wizards este echipa cu cei mai mulţi jucători internaţionali (7) din actuala ediţie a NBA.

Recordul de jucători internaţionali (113) şi ţări sau teritorii reprezentate de aceştia (42) a fost înregistrat la debutul ediţiilor 2016-2017 şi 2017-2018, conform NBA.

După ce a încheiat sezonul trecut la Orlando (Florida), în „bula” securizată din cadrul complexului Disney World, din cauza noului coronavirus, echipele din NBA îşi vor relua acum călătoriile între oraşe, în ciuda faptului că pandemia continuă să facă ravagii în Statele Unite.

Marţi, în ziua de debut a noului sezon din NBA, Brooklyn Nets a învins pe teren propriu formaţia Golden State Warriors (125-99), în timp ce Los Angeles Clippers a câştigat derby-ul „oraşului îngerilor”, impunându-se cu 116-109 în faţa campioanei en titre, LA Lakers.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.