Pep Guardiola nu are nevoie de întăriri pentru Manchester City în mercato de iarnă

Pep Guardiola nu are nevoie de întăriri pentru Manchester City în mercato de iarnă

Antrenorul Pep Guardiola a opinat că echipa de fotbal Manchester City, campioana ultimelor două sezoane, nu are nevoie de jucători noi în fereastra de transferuri din luna ianuarie, deşi ”cetăţenii” ocupă locul 3 în Premier League, la 11 puncte de liderul FC Liverpool, relatează DPA.

Guardiola a confirmat că mijlocaşul spaniol David Silva (34 ani, în luna ianuarie), va părăsi la vară clubul, în timp ce continuitatea lui Fernandinho (35 ani, în mai 2020) este incertă.

Tehnicianul catalan a opinat că nu se gândeşte la o eventuală reconstrucţie din vară: ”Nu vreau niciun jucător în ianuarie. Cred că la finalul sezonului vom decide care e situaţia. Cu jucătorii care îşi încheie contactele, cu cei care au contracte. Cu ce avem de făcut pentru binele clubului şi organizaţiei în vederea sezonului viitor. Dar reconstrucţia unei echipe începe cu 7-8 jucători, ceea ce am făcut în al doilea meu sezon. Atunci şapte jucători şi-au încheiat contractele, iar alţi 11 erau peste 30 de ani. Dacă vom cumpăra 2-3 jucători nu este o reconstrucţie, ci doar o primenire a unor posturi”.

Silva şi Fernandinho au fost jucători cheie în cele patru titluri câştigate de City în ultimele opt sezoane.

Marţi, Manchester City joacă în deplasare cu Burnley în Premier League.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.