Pantilimon, împrumutat de Nottingham Forest la Omonia Nicosia

Pantilimon, împrumutat de Nottingham Forest la Omonia Nicosia

Echipa engleză de fotbal Nottingham Forest l-a împrumutat pe portarul român Costel Pantilimon la formaţia cipriotă Omonia Nicosia pentru restul sezonului, au anunţat cele două cluburi pe site-urile oficiale.

Pantilimon (32 ani) nu a jucat niciun meci în acest sezon pentru formaţia engleză de ligă secundă, după ce în stagiunea precedentă a fost unul dintre cei mai buni jucători al clubului.

Costel Pantilimon a ajuns în 2011 în Anglia, fiind transferat de Manchester City. În perioada petrecută la acest club şi-a trecut în palmares două campionate, o Cupă a Angliei şi două Supercupe. A mai purtat apoi tricoul echipelor Sunderland şi Watford, dar a jucat şi în Spania, la Deportivo La Coruna.

Pantilimon are 27 de selecţii în naţionala României.

La Omonia au mai evoluat de-a lungul timpului şi alţi fotbalişti români, precum Constantin Frăţilă, Mihai Mocanu, Eugen Neagoe, Marius Şumudică, Valentin Ştefan, Claudiu Niculescu, George Florescu, Daniel Bălan sau Laurenţiu Brănescu (portar).

Ioan Andone a fost antrenor la Omonia între 2005 şi 2007.

Omonia ocupă locul secund în clasament în campionatul Ciprului, cu 35 de puncte după 17 etape, la un punct de liderul Anorthosis Famagusta care are un joc mai puţin.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.