Olimpice: Organizatorii JO 2020 au înfiinţat un grup de lucru pentru combaterea coronavirusului

Olimpice: Organizatorii JO 2020 au înfiinţat un grup de lucru pentru combaterea coronavirusului

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo, programate în această vară, au anunţat înfiinţarea unui grup de lucru care să coordoneze, împreună cu autorităţile publice din sănătate, măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus, cu mai puţin de şase luni până la startul marelui eveniment polisportiv, informează EFE şi Reuters.

Obiectivul acestui grup de lucru este să „analizeze situaţia şi să ia măsurile necesare pentru garantarea unor Jocuri Olimpice sigure pentru sportivi şi public”, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comitetului japonez de organizare a JO 2020, Toshiro Muto.

„Vreau să precizez că Jocurile vor fi organizate aşa cum a fost planificat”, a spus Muto, care a subliniat că, „având în vedere situaţia actuală, nu există nicio problemă în organizarea lor”.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe s-a pronunţat joi pe aceeaşi linie, afirmând că în niciun moment nu s-a luat în considerare o eventuală amânare a Jocurilor Olimpice din cauza epidemiei de coronavirus cu care se confruntă China şi care a afectat mai mult de 40 de persoane în Japonia.

Responsabilul comitetului organizator a explicat că grupul de lucru are în componenţă responsabili din cadrul Tokyo-2020, ai executivului japonez şi ai guvernului regional al capitalei nipone şi a semnalat că membrii săi vor fi „în consultări permanente” cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.