Olimpice: Directorul Sportiv al Comitetului Tokyo 2020, Koji Murofushi, a demisionat

Olimpice: Directorul Sportiv al Comitetului Tokyo 2020, Koji Murofushi, a demisionat

Koji Murofushi, directorul sportiv al Tokyo 2020, Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din capitala Japoniei, a demisionat din funcţie şi a plecat la Agenţia Japoneză pentru Sporturi, cu doar zece luni înaintea debutului Olimpiadei, amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Fostul campion olimpic la aruncarea ciocanului, fiul atletei române Serafina Moritz şi al japonezului Shigenobu Murofushi (ambii specialişti în aruncarea ciocanului), a fost una dintre figurile publice cheie ale Comitetului de organizare.

Murofushi a lucrat pentru Comitetul de organizare din 2014, ajutând la stabilirea programului competiţiilor, atât la Jocurile Olimpice, cât şi la cele Paralimpice.

El va deveni comisar al Agenţiei Japoneze pentru Sporturi, organizaţie care doreşte să promoveze sportul la nivel naţional şi care este implicată în organizarea Jocurilor Olimpice.

”Ştiu că dl Murofushi se va dovedi un partener de nădejde la cârma administraţiei japoneze a sporturilor şi vom munci împreună pentru succesul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020”, a afirmat, într-un comunicat, preşedintele Comitetului Tokyo 2020, Yoshiro Mori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc anul acesta, în perioada 24 iulie-9 august, dar au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi se vor desfăşura în intervalul 23 iulie-8 august 2021.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.