Novak Djokovic, surprins de operaţia la genunchi efectuată de Federer

Novak Djokovic, surprins de operaţia la genunchi efectuată de Federer

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a declarat surprins de vestea referitoare la intervenţia chirurgicală la genunchi efectuată de rivalul său elveţian Roger Federer, exprimându-şi totodată speranţa că acesta va reveni cât mai curând în circuit, informează Reuters.

Federer a anunţat că va rata mai multe turnee, inclusiv pe cel de Mare Şlem de la Roland Garros, din luna mai, după operaţia efectuată săptămâna trecută în Elveţia. El a acuzat probleme la genunchi în timpul Openului Australiei din luna ianuarie, unde a fost eliminat în semifinale de Djokovic, care a cucerit ulterior trofeul.

Campionul din Ţara Cantoanelor nu a mai participat de atunci la niciun turneu.

„Am fost surprins, să fiu sincer. Ştiam că s-a confruntat cu o accidentare la Australian Open, însă nimeni nu a ştiut cu adevărat despre ce este vorba”, a declarat Djokovic, care a cuceri al 17-lea său titlu de Grand Slam la Melbourne.

 

Sârbul a fost supus la rândul său unei intervenţii chirugicale în 2018, pentru a-şi rezolva o problemă a umăr, care i-a dat mult timp bătăi de cap.

„Nu îmi place să văd pe nimeni supunându-se unei operaţii. Am trecut prin asta o dată şi speră să fie pentru ultima oară în viaţa mea. Roger este Roger, iar tenisul are nevoie de el”, a mai spus „Nole”.

Djokovic a mai dezvăluit că a format un grup pe WahtsApp, împreună cu Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, care funcţionează foarte bine.

„Atunci când suntem activi, toată lumea răspunde… Ne înţelegem foarte bine şi avem un mare respect unii faţă de alţi, atât pe plan personal cât şi profesionist. Cât timp va fi cazul, toţi vom beneficia din asta, la fel şi sportul nostru”, a mai adăugat Djokovic.

Jucătorul sârb, în vârstă de 32 ani, nu a pierdut încă niciun meci în 2020, după ce a condus echipa ţării sale la victorie în prima ediţie a competiţiei ATP Cup, înainte de a câştiga Australian Open.

Djokovic participă săptămâna aceasta la turneul ATP de al Dubai, unde speră să câştige pentru a cincea oară trofeul pus în joc, primul adversar al sârbului fiind tunisianul Malek Jaziri, beneficiarul unui wild-card.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.