Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie

Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost descalificat de la US Open după ce a lovit în mod involuntar cu mingea o arbitră de linie, în finalul primului set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, din optimile de finală ale turneului american de Mare Şlem, duminică, la Flushing Meadows.

Condus cu 6-5 în tiebreak-ul primului set, Djokovic şi-a manifestat frustrarea lovind cu racheta o minge pe care a scos-o din buzunar, expediind-o către linia de fund a terenului, fără să se uite în direcţia respectivă. Mingea a lovit în gât o arbitră de linie, care a ţipat de durere şi s-a prăbuşit pe teren.

Sârbul s-a îndreptat imediat către arbitră pentru a vedea care este starea acesteia, fiind ulterior exclus din competiţie de către organizatorii turneului, după ce a discutat câteva minute pe teren cu arbitrul principal.

Novak Djokovic, care spera să câştige la US Open al 18-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, va pierde toate punctele ATP câştigate la actuala ediţie a US Open, precum şi banii pe care îi avea asiguraţi pentru calificarea în optimi, urmând să achite şi o amendă a cărei valoare urmează să fie stabilită ulterior, a anunţat Federaţia americană de tenis (USTA).

Jucătorul sârb a părăsit arena newyorkeză fără să mai susţină obişnuita conferinţă de presă de la finalul meciului, iar apoi şi-a cerut scuze pentru gestul său, într-o postare pe contul său de Instagram.

„Sunt cu adevărat foarte trist după această poveste. Am dorit să aflu informaţii despre judecătoarea de linie iar responsabilii turneului mi-au spus că, slavă Domnului, ea se simte bine. Sunt extrem de dezamăgit că i-am produs atât de mult stres. A fost total neintenţionat şi absolut greşit”, a adăugat sârbul.
AGERRPES

 

  1. […] El a pledat în fața arbitrului de turneu Soeren Friemel și a supervizorului Grand Slam, Andreas Egli, în timpul unei lungi conversații pe net, dar ulterior a spus că incidentul l-a lăsat simțindu-se „trist și gol”. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.