Nike, lider în sponsorizările pentru sport; Adidas – lider în fotbal

Nike, lider în sponsorizările pentru sport; Adidas – lider în fotbal

Compania americană de echipament sportiv Nike a fost lider în sponsorizările sportive din 2020 cu o investiţie de 1,67 miliarde dolari, în timp ce rivala Adidas, din Germania, domină investiţiile în fotbal, cu 1,02 miliarde dolari, transmite agenţia EFE.

În pofida impactului negativ al pandemiei de coronavirus, giganţii Nike şi Adidas vor investi pe durata anului 2021 peste 3 miliarde dolari în sponsorizări sportive, conform unui studiu efectuat de Global Data Sport Intelligence.

Anul trecut, Nike a sponsorizat sportul cu 1,67 miliarde dolari, dintre care 834 milioane dolari, jumătate din investiţie, au fost dirijaţi către fotbal. Cealaltă jumătate a fost împărţită între alte patru sporturi: baschet (352 milioane dolari), ca urmare a unui contract cu NBA, fotbal american (194 milioane dolari), ca marcă oficială a NFL, baseball (100 milioane dolari) şi golf (100 milioane dolari), unde sponsorizează staruri precum Tiger Woods sau Rory McIlroy.

Adidas a direcţionat trei sferturi din investiţiile sale (73%) către fotbal, unde sponsorizările s-au cifrat la 1,02 miliarde dolari. Celălalt sfert a fost investit în fotbal de sală (105 milioane dolari), hochei pe gheaţă (72 milioane dolari), ca sponsor al NHL, fotbal pe plajă (50 milioane dolari) şi baschet (48 milioane dolari).

Ambele companii acordă o mare importanţă sportului universitar din SUA, cu sponsorizări sportive de 130 milioane dolari de la Nike, respectiv de 106 milioane dolari de la Adidas.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.