NHL a amânat, la rândul ei, meciurile de joi şi vineri

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL), solidarizându-se cu NBA, a decis amânarea meciurilor din faza playoff programate joi şi vineri, pentru a protesta faţă de acţiunea poliţiei din Wisconsin, care în weekend-ul trecut l-a împuşcat pe afro-americanul Jacob Blake de mai multe ori în spate, relatează AFP.

„După lungi discuţii, jucătorii din NHL au considerat că cea mai bună soluţie ar fi să facă un pas înapoi şi să nu joace meciurile de joi seara şi de vineri, conform programului. NHL a sprijinit decizia jucătorilor şi va reprograma cele patru meciuri începând de sâmbătă, urmând să ajusteze restul calendarului din turul 2”, a comunicat liga.

„Comunităţile neagră şi hispanică continuă să fie confruntate cu experienţe reale şi dureroase. NHL şi sindicatul jucătorilor (NHLPA) recunosc că mai sunt multe de făcut înainte ca noi să putem juca un rol potrivit într-o discuţie centrată pe diversitate, incluziune şi justiţie socială”, a adăugat NHL.

„Tragediile implicându-i pe Jacob Blake, George Floyd, Breonna Taylor şi alţii ne obligă să recunoaştem situaţia. Ne angajăm să folosim influenţa noastră în sport pentru a schimba în bine societatea”, a conchis NHL.

În Major League Baseball (MLB), cinci meciuri au fost amânate la cererea jucătorilor, iar meciurile din liga feminină de baschet (WNBA) nu au avut loc.

Şi turneul de tenis de la Cincinnati a decis să stopeze meciurile de joi.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.