NBA are în vedere 12 octombrie ca dată limită pentru încheierea sezonului

NBA are în vedere 12 octombrie ca dată limită pentru încheierea sezonului

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), care va supune joi votului proprietarilor de francize reluarea sezonului începând cu 31 iulie la Disney World (Florida), intenţionează să fixeze data de 12 octombrie ca posibil epilog, a afirmat, marţi, ESPN, citat de AFP.

Această dată ar corespunde cu un eventual meci cu nr. 7 al finalei NBA, a precizat canalul sportiv, care citează surse anonime din interiorul ligii.

Vinerea trecută, comisarul NBA Adam Silver le-a transmis proprietarilor de echipe că vizează data de 31 de iulie pentru reluarea competiţiei, după pauza forţată instituită din 11 martie, în urma testului pozitiv la coronavirus al francezului Rudy Gobert (Utah Jazz).

Silver nu a dat însă detalii despre scenariile în care ar urma să fie reluată competiţia, existând varianta reducerii numărului meciurilor din sezonul regulat şi calificarea directă în play-off a primelor 16 echipe, însă în discuţie ar fi şi alte formule. De asemenea, nu se ştie unde ar urma să se dispute partidele şi nici dacă publicul va avea sau nu acces.

Liga profesionistă nord-americană de baschet discută cu grupul Walt Disney pentru a folosi un complex al acestuia din oraşul Orlando, unde doreşte să reia la sfârşitul lui iulie sezonul suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest complex de 220 de hectare se află trei săli în care pot avea loc meciurile şi suficiente camere de hotel pentru a găzdui diferitele delegaţii, limitând totodată expunerea la lumea exterioară.

Televiziunea ESPN, filială a grupului Disney, a afirmat că aceste două „bule” şi-ar putea împărţi desfăşurarea play-off-urilor, echipele din conferinţa de Est urmând să joace în Florida, iar cele din conferinţa de Vest, în Nevada.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.