NBA amână reluarea antrenamentelor până luna viitoare

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a decis să amâne reluarea antrenamentelor cel puţin până la data 8 mai, după ce duminică evocase posibilitatea redeschiderii centrelor de pregătire chiar din cursul acestei săptămâni, informează L’Equipe.

Conducerea ligii le-a transmis echipelor câte un email, în cursul zilei de luni, în care se precizează că accesul în instalaţii va fi limitat la patru jucători în acelaşi timp, iar antrenorii nu vor fi autorizaţi să participe la şedinţele de pregătire.

„Scopul acestor modificări este de a oferi jucătorilor medii sigure şi controlate pentru antrenament, în state care le permit acest lucru, precum şi de a identifica opţiunile de antrenament sigure pentru jucătorii aflaţi în alte locaţii, în alte state”, a precizat NBA într-un comunicat.

Una dintre preocupările NBA o reprezintă avantajul potenţial, în privinţa repunerii în formă, de care anumite echipe ar putea profita faţă de altele, care nu vor putea oferi jucătorilor lor posibilitatea de a efectua şedinţe de antrenament în instalaţiile lor.

Instanţa a indicat că va colabora cu francizele pentru „a găsi alternative”, ceea ce ar putea însemna că jucătorii vor putea primi acordul de a se antrena în instalaţiile echipelor rivale din NBA, în funcţie de locul în care locuiesc sau se găsesc.

Iniţial, NBA intenţiona să autorizeze o reluare a antrenamentelor individuale în instalaţiile echipelor Atlanta Hawks şi Oklahoma City Thunder, în cursul zilei de vineri, 1 mai, deoarece Georgia şi Oklahoma au fost printre primele state care au relaxat directivele de izolare în urma pandemiei de Covid-19.

Managerul general al echipei Atlanta Hawks, Travis Schlenk, a anunţat însă, luni, că nu intenţionează să redeschidă porţile instalaţiilor. „Vom aştepta să vedem ce se va întâmpla în statul nostru în cursul următoarelor două săptămâni. Dacă va fi un răspuns pozitiv, vom redeschide treptat. Dacă va fi negativ, vom veghea ca personalul nostru şi jucătorii să rămână într-o stare bună de sănătate”, a declarat Schlenk pentru presa americană.

Prin intenţia de a redeschide centrele de antrenament, liga profesionistă nord-americană de baschet, al cărei sezon a fost suspendat începând din 11 martie, după testul pozitiv la Covid-19 al francezului Rudy Gobert (Utah Jazz), pare să facă un pas spre o eventuală reluare a activităţilor sale, chiar dacă responsabilul NBA Adam Silver a repetat în mai multe rânduri că nu va lua o decizie înainte de luna mai.

Liga a precizat, de asemenea, că ar putea amâna data redeschiderii centrelor de antrenament dacă evoluţia situaţiei va justifica acest lucru.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.