MotoGP: Pilotul italian Andrea Dovizioso se retrage temporar din Campionatul Mondial

MotoGP: Pilotul italian Andrea Dovizioso se retrage temporar din Campionatul Mondial

Italianul Andrea Dovizioso (Ducati) a anunţat marţi, pe reţelele de socializare, că doreşte să facă o pauză în cariera sa de pilot de MotoGP în 2021, intenţionând „să rămână liber de orice angajament pentru moment”, informează AFP.

În vârstă de 34 ani, Dovizioso ocupă în prezent locul al şaselea în Campionatul Mondial de MotoGP, la 45 de puncte distanţă de liderul Johan Mir (Suzuki).

Andrea Dovizioso a fost în ultimii ani cel mai puternic adversar al spaniolului Marc Marquez, sextuplu campion mondial la clasa regină a motociclismului viteză, italianul clasându-se pe locul secund în ierarhia finală în 2017, 2018 şi 2019.

„Voi reveni în MotoGP atunci când voi găsi un proiect care să răspundă pasiunii şi ambiţiei mele, cu o organizaţie care împărtăşeşte aceleaşi obiective, valori şi metode de lucru”, a precizat italianul, care îşi anunţase la jumătatea lunii august despărţirea de Ducati la finalul sezonului şi se afla în vizorul mai multor echipe.

În 19 sezoane petrecute în Campionatul Mondial de motociclism viteză, la toate categoriile, Andrea Dovizioso a obţinut 25 de victorii, 103 podiumuri şi 20 de pole positions.

În 2021, piloţii echipei oficiale a constructorului italian Ducati vor fi australianul Jack Miller şi italianul Francesco Bagnaia.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.