Marcus Thuram, amendat de Moenchengladbach cu salariul pe o lună după ce a scuipat un adversar

Marcus Thuram, amendat de Moenchengladbach cu salariul pe o lună după ce a scuipat un adversar

Fotbalistul francez Marcus Thuram a fost amendat de clubul său, Borussia Moenchengladbach, cu salariul pe o lună după ce a scuipat un adversar, suma urmând să fie virată unei asociaţii caritabile, relatează AFP.

Directorul sportiv al lui Moenchengladbach, Max Eberl, a indicat că Marcus Thuram a acceptat amenda şi s-a angajat să doneze suma unui proiect caritabil.

Thuram a afirmat că nu avut intenţia să-l scuipe în faţă pe jucătorul lui Hoffenheim, Stefan Posch, în timpul meciului de campionat de sâmbătă, pierdut cu 2-1 de Gladbach.

„Eu cred ce-mi spune, fiindcă până acum a avut un comportament ireproşabil”, a adăugat directorul sportiv.

Atacantul este însă conştient că „imaginile de la televizor vorbesc de la sine şi eliminarea” sa în timpul meciului „a fost pe deplin justificată”.

Internaţionalul francez a văzut cartonaşul roşu după recurgerea la arbitrajul video (VAR).

În afară de amenda dictată de club, Thuram riscă o lungă suspendare din partea Federaţiei germane de fotbal.

Jucătorul şi-a cerut scuze pe Instagram şi a spus că va accepta „toate consecinţele” gestului său.

„Ceea ce s-a întâmplat nu se potriveşte cu temperamentul meu şi n-ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Am reacţionat urât faţă de un adversar”, a explicat el, repetând că a fost vorba de un „accident”.

„Le cer scuze tuturor, lui Stefan Posch, adversarilor mei, coechipierilor şi familiei mele”, a spus Thuram, care potrivit lui Eberl era „devastat” duminică.

„Marcus a făcut o mare greşeală pentru care este pedepsit. Marcus rămâne însă omul pe care-l ştim şi nu-l vom lăsa singur”, a adăugat oficialul.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.