Manchester City nu a încălcat regulile fair play-ului financiar, conform TAS

Manchester City nu a încălcat regulile fair play-ului financiar, conform TAS

Manchester City a arătat „cel mai mare dispreţ” faţă de ancheta UEFA, dar „nu a încălcat regulile” fair play-ului financiar, potrivit hotărârii complete publicată marţi de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), care a anulat la jumătatea acestei luni suspendarea pe doi ani din cupele europene, dictată împotriva clubului englez de fotbal, informează AFP.

Această hotărâre explică în detaliu că UEFA, în ciuda unei investigaţii îndelungate, nu a reuşit să demonstreze că proprietarii lui City au ascuns sursele de finanţare, trecându-le drept sponsorizări.

Pe 13 iulie, TAS a anulat suspendarea pe doi ani din competiţiile continentale dictată de forul fotbalistic european împotriva lui Manchester City. De asemenea, tribunalul a redus de la 30 la 10 milioane de euro amenda dictată împotriva campioanei Angliei din 2018 şi 2019.

Clubul din Manchester a fost preluat în 2008 de către şeicul Mansour, membru al familiei regale din Abu Dhabi, fiind ulterior acuzat că a umflat valoarea veniturilor din sponsorizări, provenind de la Etisalat şi Etihad Airways, pentru a respecta regulile fair play-ului financiar stabilite de UEFA în vederea limitării pierderilor echipelor europene, dispuse să cheltuiască sume uriaşe pentru achiziţionarea jucătorilor de calitate.

Ancheta UEFA a fost declanşată de dezvăluirile făcute de revista germană Der Spiegel în 2018, pe baza unor email-uri interne ale clubului englez.

Nouă cluburi din Premier League (Arsenal, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, Manchester United, Newcastle, Tottenham şi Wolverhampton) solicitaseră anterior ca UEFA să interzică participarea lui Manchester City la Liga Campionilor, dacă nu se pronunţa o hotărâre în acest caz până la startul sezonului 2020-2021.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.