Majoritatea companiilor japoneze sunt împotriva JO din 2021

Mai mult de jumătate din companiile japoneze opinează că Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, ar trebui anulate sau amânate din nou, conform unui sondaj efectuat de Tokyo Shoko Research, notează Reuters.

Ancheta a fost efectuată în rândul a circa 13.000 de companii, iar 27,8% dintre respondenţi susţin anularea evenimentului, în timp ce 25,8% vor amânarea lui.

Japonia a ridicat în luna mai starea de urgenţă impusă în lupta pentru stoparea noului coronavirus, când numărul de infectări a început să scadă, dar din luna iulie s-a înregistrat o recrudescenţă a numărului de cazuri pozitive.

”În contextul în care nu se poate anticipa sfârşitul pandemiei, companiile sunt divizate între susţinerea sau nu a evenimentului din 2021”, se arată într-o concluzie a grupului de cercetare.

Doar 22,5% dintre companiile japoneze cred că Jocurile Olimpice trebuie să aibă loc în 2021, 18,4% consideră că numărul spectatorilor la întrecerile olimpice trebuie limitat, iar 5,3% susţin varianta fără spectatori.

Sondajul a fost efectuat online între sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.