Kobe Bryant ‘era mentorul meu’, a afirmat Djokovic

Kobe Bryant ‘era mentorul meu’, a afirmat Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic i-a adus un omagiu fostului baschetbalist Kobe Bryant, decedat duminică într-un accident de elicopter, afirmând că acesta a fost mentorul său, relatează AFP.

„El a fost unul dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile. El m-a inspirat foarte mult, dar a inspirat multe alte persoane”, a declarat Djokovic, care a afişat pe vesta sa iniţialele K şi B, precum şi numerele 8 şi 24 pe care le-a purtat Kobe Bryant la Los Angeles Lakers.

„Am avut şansa să am o relaţie personală cu el în ultimii zece ani. Când aveam nevoie de un sfat sau de sprijin, el era acolo pentru mine”, a adăugat Djokovic, favoritul nr.2 şi campionul en titre la Australian Open, după calificarea în semifinalele competiţiei în urma victoriei cu canadianul Milos Raonic, cu 6-4, 6-3, 7-6 (7/1).

„El era mentorul meu, prietenul meu, iar inima mea este sfâşiată de durere”, a adăugat jucătorul sârb, care îl va întâlni în semifinale pe elveţianul Roger Federer.

În afara lui Djokovic, mai mulţi jucători participanţi la Australian Open i-au adus un omagiu fostului star al echipei Los Angeles Lakers, între care Rafael Nadal, Nick Kyrgios, Gael Monfils sau Coco Gauff.

Kobe Bryant (41 ani) şi-a petrecut întreaga carieră la Los Angeles Lakers (1996-2016), câştigând cinci titluri de campion al NBA cu clubul californian. El este unul dintre cei şapte jucători care au marcat, în total, peste 30.000 de puncte în campionatul profesionist nord-american. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.