Ioana Roșca: ”Doresc să-mi ating un nou best ranking”

Ioana Roșca: ”Doresc să-mi ating un nou best ranking”

Născută în Craiova, la data de 20.09.1996 , este fiica unui atlet și antrenor, Eleodor Roșca, și a unei handbaliste, Daniela Roșca, din copilărie a avut în sânge spiritul sportiv. La vârsta de 18 ani devine campioană la Roland Garros, în perechea de dublu, alături de Ioana Ducu, dar o accidentare în finala de dublu a turneului de la Andrezieux, 2017, unde era parteneră cu Ana Bogdan, a ținut-o aproape un an departe de zgură. Revenită, își analizează anul ce a trecut și își exprimă dorințele și ștacheta pe care vrea să o atingă în acest an. Ioana Loredana Roșca este clasată pe locul 387 WTA la simplu și 271 WTA la dublu și locuiește la Madrid. În acest an va obține masteratul în Educație Fizică și Sport.

1, Anul 2019 și-a consumat ultima filă, acum, dacă îți rememorezi amintirile acestui an poți să îmi spui cum a fost pe ansamblu întregul an?

I.R. A fost un an bun , am reușit să-mi ating cel mai bun clasament, atât la simplu, cât și la dublu , am făcut mici schimbări în echipa mea care m-a ajutat destul de mult , consider că a fost un an pozitiv.

2, Care a fost cea mai bună performanță pe care ai obținut-o în 2019, sau cea mai mare realizare?

I.R. Să-mi ating cel mai bun clasament la ambele categorii, simplu și dublu.

3, Din punct de vedere fizic, la ce procentaj consideri că te-ai situat și dacă ai avut probleme medicale serioase

I.R. Ca nivel fizic nu am fost la capacitate maximă deoarece, după accidentarea din 2017, am mai avut multe momente de dureri, în special la începutul anului , dar la sfârșitul lui 2019, odată cu pregătirea de iarnă, am ajuns să progresez foarte mult, atât fizic cât și mental. Din punctul de vedere medical am fost foarte bine , fără nicio accidentare sau să fiu nevoită să mă opresc în timpul sezonului.

4, La care turneu ți-a plăcut cel mai mult să participi

I.R. Îmi plac destul de mult turneele organizate în Franța , dar și cele din Spania, unde mă simt ca acasă și unde am avut cele mai bune rezultate

5, Anul acesta care va fi strategia ta și care va fi turneul cel mai important la care dorești să participi

I.R. Consider că toate turneele sunt importante . Strategia mea este să muncesc mai mult decât anul trecut și să pot participa la turnee de categorie mai inaltă

6, Cel mai important moment din anul trecut și cea mai mare dezamăgire

I.R. Semifinala de la Victoria-Gazteis impotriva Cristinei Bucșă se află în ambele categorii . A fost un moment important pentru că a fost prima semifinală la 25.000 de dolari, după accidentare, și în același timp cea mai mare dezamăgire, pentru că am avut minge de meci pe care facusem winner dar arbitrul a strigat, după aceea, Cristina mi-a întors meciul și am ratat finala.

7, Obiectivul pe care vrei să îl atingi în acest an, mă refer la clasare

I.R.Doresc să-mi ating un nou best ranking . Evident îmi doresc ca acesta să fie cât mai sus , dar primul obiectiv este să-l depășesc pe cel obținut anul trecut, asta ar fi un semn de progres în jocul meu.

Pagina oficială Facebook: Rosca Ioana

Pagina oficială Instagram: Ioana Roșca

Pagina oficială web: ioanarosca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.