Internaţionalul englez Kieran Trippier, acuzat că a încălcat regulile privind pariurile

Internaţionalul englez Kieran Trippier, acuzat că a încălcat regulile privind pariurile

Fundaşul lateral internaţional englez Kieran Trippier a fost acuzat, formal, de Federaţia engleză de fotbal (FA) că a încălcat regulamentele privind pariurile în luna iulie a anului trecut, conform unui comunicat publicat vineri, citat de AFP.

După cum susţine FA, jucătorul nu doar a violat regulamentul vizând interzicerea jucătorilor să parieze direct sau indirect, dar şi pe cel privind furnizarea oricărei informaţii relative despre fotbal obţinută graţie funcţiei, ce nu ar fi publică la momentul divulgării sale şi care ar servi apoi pentru a plasa un pariu.

„Am cooperat total cu ancheta FA în ultimele luni, de manieră voluntară, şi voi continua să o fac”, a declarat jucătorul de 29 de ani într-un comunicat.

„Vreau să precizez că în calitate de fotbalist profesionist, eu nu am făcut niciodată un pariu şi nu am primit niciun avantaj financiar legat de pariuri de la alţii”, a spus Trippier.

Jucătorul englez, care evoluează la clubul Atletico Madrid, „are termen până pe 18 mai 2020 pentru a răspunde la aceste acuzaţii”, a tranmis FA.

„Jucătorul ne-a informat de această procedură, el este calm pentru că ştie că nu a făcut nimic rău”, a precizat, la rândul său, un responsabil al clubului spaniol, pentru care Trippier joacă din vara trecută provenind de la Tottenham în schimbul a 23 milioane euro.

În luna martie, fostul atacant al lui Liverpool, Daniel Sturridge, a fost suspendat pentru patru luni din orice activitate legată de fotbal pentru informaţii legate de posibile transferuri în ianuarie 2018.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.