Iaroslava Şvedova şi Bernard Tomic, primii jucători de tenis în izolare din cauza coronavirusului

Kazaha Iaroslava Şvedova şi australianul Bernard Tomic sunt primii jucători de tenis care au intrat în izolare din cauza coronavirusului, ambii fiind suspecţi că ar fi fost expuşi la COVID-19 în călătoriile lor, relatează portalul Tennis Threads.

”Salutare din carantină! Multă lume din Kazahstan probabil a auzit că în zborul de la Moscova la Nur Sultan din 12 martie a fost un pasager, zburând de la Milano, care avea coronavirus. Am fost în acel zbor”, a anunţat Şvedova, căpitanul echipei de Fed Cup a Kazahstanului, aflată în carantină într-un spital din Nur-Sultan, după ce a fost în acelaşi avion cu o femeie infectată cu coronavirus.

Şvedova a explicat că, revenind din Statele Unite, a fost plasată în carantină, ca şi ceilalţi pasageri din zborul amintit. Femeia care a călătorit cu cursa din 12 martie a fost a treia persoană infectată cu coronavirus din Kazahstan.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul total de cazuri din Kazahstan la data de 15 martie era de 8 persoane pozitive, 6 în Almatîi şi 2 la Nur-Sultan.

Australianul Bernard Tomic (27 ani) s-a plasat singur în autoizolare, la Miami, după ce a prezentat simptome de coronavirus.

Tomic, care la începutul lunii a participat la un turneu challenger la Monterrey (Mexic), înainte de a călători în Statele Unite pentru Miami Open, anulat ulterior, consideră că a contractat virusul în timpul deplasării sale.

”De marţi am început să nu mă simt bine. Aveam deja dificultăţi de respiraţie, iar sistemul meu imunitar era scăzut. Sunt în prezent la Miami, izolat de toată lumea, cum am fost sfătuit. Încă nu am fost testat pentru COVID-19, care am toate simptomele. Cred că l-am luat când am călătorit la Monterrey, săptămâna trecută. Lumea trebuie să iar foarte în serios acest lucru, mai ales acasă în Australia. Nu ştiu cât voi sta izolat sau când voi fi testat”, a declarat Tomic.

ATP a anunţat săptămâna trecută că suspendă toate turneele masculine timp de şase săptămâni, până pe 27 aprilie, din cauza escaladării pandemiei de coronavirus.

WTA, după ce a anulat turneele de la Charleston, Guadalajara şi Bogota, a optat să aibă o atitudine mai rezervată înainte de a anula alte turnee înainte de a vedea cum evoluează pandemia. Următoarele turnee WTA din calendar sunt cele are ar trebui să debuteze pe 20 aprilie la Stuttgart şi Istanbul, marcând începutul sezonului de zgură în Europa.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.