Hoffenheim şi patronul său Dietmar Hopp au lansat un apel la solidaritate între cluburile din Bundesliga

Hoffenheim şi patronul său Dietmar Hopp au lansat un apel la solidaritate între cluburile din Bundesliga

Gruparea 1896 Hoffenheim şi patronul său Dietmar Hopp au lansat un apel la solidaritate între cluburile din campionatul de fotbal al Germaniei, în condiţiile repercusiunilor economice pe care le va avea pandemia de coronavirus, relatează EFE.

Acţionar majoritar al companiei CureVac, ce pune la punct un vaccin împotriva coronavirsului, Hopp a apărat întreruperea sezonului cel puţin până pe 2 aprilie.

„Pauza este necesară, pentru că sănătatea oamenilor trebuie să aibă prioritate, din acest punct de vedere nu pot exista discuţii. Fotbalul nu se poate izola de societate şi face bine că nu cere un rol special în această situaţie excepţională de criză absolută”, a declarat Hopp, care este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Germania.

Unul dintre oficialii lui Hoffenheim, Frank Briel, a avertizat că nimeni nu poate şti cât timp va dura criza, ce reprezintă o ameninţare pentru majoritatea cluburilor, care depind de veniturile din drepturile TV, de vânzările de bilete şi de sponsorizări.

„Este momentul solidarităţii. Cei puternici trebuie să-i ajute pe cei slabi. Aş vrea ca această idee de solidaritate să fie acceptată de toată Bundesliga”, a spus Hopp.

„Trebuie să dăm şi o bază financiară ideii de solidaritate şi să găsim o soluţie pentru cluburile care vor fi mai lovite de pierderi. Sunt pentru crearea unui fond de solidaritate pentru a face faţă acestei situaţii excepţionale”, a adăugat el.

Clubul Hoffenheim este practic creaţia lui Hopp, care a ajutat această formaţie să ajungă din al otulea eşalon al fotbalului german până în grupele Ligii Campionilor. Ascensiunea lui Hoffenheim a stârnit antipatia ultraşilor multor echipe cu tradiţie din Germania.

Legat de posibilitatea ca firma CureVac să pună la punct un vaccin împotriva coronavirusului, Hopp a asigurat că acesta ar putea fi gata la toamnă. Potrivit EFE, un asemenea succes i-ar da altă dimensiune lui Hopp în contextul actualei crize.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.