Hocheiul, primul sport profesionist din SUA care anunţă reluarea, dar fără o dată precisă

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) este prima mare instanţă a sportului profesionist din Statele Unite care anunţă reluarea sezonului suspendat din cauza coronavirusului, fără însă să avanseze o dată precisă în aşteptarea acordului autorităţilor, informează AFP.

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a fost prima care şi-a întrerupt campionatul pe 11 martie, urmată de celelalte ligi pe 12 martie. După două luni şi jumătate, NHL devine prima care anunţă oficial reluarea sezonului 2019-2020, dar cu faza playoff extinsă la 24 de echipe şi cu porţile închise.

Într-un mesaj video difuzat marţi, comisionarul NHL, Gary Bettman, a confirmat reluarea campionatului, dar fanii hocheiului vor mai avea de aşteptat până vor afla când se vor relua exact meciurile.

„Noi prevedem să jucăm în vară până în toamnă. Dar în acest stadiu, nu putem fixa nicio dată atât timp cât nu vom fi siguri că totul este în regulă şi până nu vom primi acordul”, a declarat Bettman.

„Când autorităţile guvernamentale şi sanitare ne vor spune ‘daţi-i drumul’, 24 din cele 31 de echipe vor relua cu playoff-ul”, a adăugat şeful NHL, precizând că remodelarea calendarului „va trebui să permită disputarea unui sezon complet în 2020-21”.

NHL a anunţat, totodată, că îşi propune să reia antrenamentul în grupuri mici începând de la debutul lunii iunie, cu şase jucători maximum ce vor fi autorizaţi să se antreneze împreună pe patinoar. Fiecare dintre ei va trebui să poarte o mască imediat la ieşirea de pe gheaţă, iar antrenorii şi membrii personalului vor trebui să stea la distanţă de jucători.

NHL a precizat că revenirea la pregătire se va face pe bază de voluntariat.

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă a anunţat recent că îşi propune pentru a încheia sezonul să regrupeze 24 de echipe în două locaţii, după modelul „bulelor” avute în vedere de NBA.

Întrerupt din 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, NHL, care numără 31 de echipe, mai avea de jucat trei săptămâni şi jumătate din sezonul regulat, fără cele două luni din faza playoff.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.