Hochei: Tampa Bay Lightning a câştigat Cupa Stanley pentru a doua oară în istoria sa

Echipa Tampa Bay Lightning a cucerit pentru a doua oară în istoria sa Cupa Stanley, trofeul acordat campioanei Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), în finala căreia a învins cu 4 victorii la 2 formaţia Dallas Stars.

Lightning, campioana NHL în 2004, a obţinut al patrulea succes, decisiv, în duelul cu Stars de luni seara, la Edmonton, impunându-se cu 2-0 în faţa texanilor, în cel de-al şaselea meci al finalei.

Brayden Point a deschis scorul în prima repriză, iar apoi Blake Coleman a dublat avantajul lui Lightning, în repriza secundă.

Căpitanul lui Tampa Bay Lightning, Steven Stamkos, care nu a putut evolua în acest joc din cauza unei accidentări, a primit impresionantul trofeu Stanley Cup din mâinile comisarului NHL, Gary Bettman, pe gheaţa patinoarului din Edmonton, care a găzduit faza finală a NHL, alături de Toronto, după pauza forţată generată de pandemia de coronavirus.

Suedezul Victor Hedman, apărătorul lui Lightning, a fost numit cel mai valoros jucător al play-off-ului, pe parcursul căruia a reuşit 10 goluri şi 11 assist-uri.

Acest succes reprezintă o frumoasă revanşă pentru franciza din Tampa Bay după dezamăgirea de anul trecut, când a egalat recordul de victorii în sezonul regulat (62), deţinut până atunci de Detroit Red Wing, dar apoi a fost eliminată fără glorie în primul tur al play-off-ului, de Columbus Blue Jackets.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.