Hector Bellerin (Arsenal) a devenit acţionarul ”celui mai ecologic club din lume”

Hector Bellerin (Arsenal) a devenit acţionarul ”celui mai ecologic club din lume”

Hector Bellerin, fundaşul spaniol al lui Arsenal, a anunţat marţi că a devenit acţionarul lui Forest Green Rovers, grupare din liga a patra engleză, desemnată de FIFA „cel mai ecologic club din lume” în 2017, transmite presa internaţională.

Bellerin nu a dezvăluit suma pe care a investit-o. Forest Green Rovers a indicat că fundaşul a devenit al doilea acţionar al clubului. Participaţia deţinută de Bellerin nu este atât de mare încât să constituie un conflict de interese în ochii Premier League, a precizat jucătorul.

Spaniolul a estimat că Forest Green Rovers este un exemplu „pentru felul în care poate fi condus un club de fotbal în epoca noastră”.

De zece ani, de când a fost preluat de Dale Vince, magnat al energiei regenerabile, clubul din sud-vestul Angliei a organizat întreaga sa funcţionare în jurul unui demers ecologic. Clubul utilizează maşini de tuns iarba alimentate de energie solară, gazonul este întreţinut fără pesticide şi erbicide, iar apa de ploaie este colectată pentru a uda terenul. FGR este primul club din lume 100% vegetarian în ceea ce priveşte mâncarea servită jucătorilor şi suporterilor la stadion.

Bellerin este un vegetarian şi un ecologist convins.

Fotbalistul a promis că va planta câte 3.000 de copaci pentru fiecare victorie obţinută de Arsenal la finalul sezonului trecut, împreună cu organizaţia One Tree Planted. Iniţiativa sa permis plantarea a 50.000 de copaci în pădurea amazoniană.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.