Harry Maguire (Manchester United), condamnat în Grecia la închisoare cu suspendare pentru agresiune

Căpitanul echipei de fotbal Manchester United, Harry Maguire, a fost condamnat la 21 de luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare în Grecia pentru agresiune, insulte şi tentativă de corupţie, dar jucătorul va face apel, informează AFP.

La puţin timp după anunţarea verdictului de către justiţia elenă, Federaţia engleză de fotbal (FA) a anunţat că îl va retrage pe Maguire de pe lista jucătorilor selecţionaţi marţi de antrenorul Gareth Southgate pentru următoarele meciuri ale echipei naţionale din Liga Naţiunilor, cu Danemarca şi Islanda.

Maguire a fost arestat în noaptea de joi spre vineri după ce a fost implicat într-o bătaie într-un club de noapte în insula apropiată Mykonos, situată tot în arhipelagul Cicladelor, unde el era în vacanţă.

Jucătorul a fost dus sâmbătă în faţa procurorului din Syros şi a fost inculpat pentru „rezistenţă împotriva autorităţilor”, „vătămări corporale”, „insultă” şi tentativă de „a mitui un angajat”, potrivit unei surse locale.

Doi britanici care au fost implicaţi împreună cu el în acest incident sunt judecaţi şi ei marţi de acelaşi tribunal penal din Syros.

Avocatul jucătorului, Konstantinos Darivas, a indicat sâmbătă că Maguire, care a negat faptele ce i-au fost reproşate, este „în stare bună”, deşi a petrecut două nopţi în arest.

Fostul jucător al lui Leicester, cumpărat anul trecut de United pentru circa 87 de milioane de euro, a fost arestat după ce, însoţit de fratele său şi de un prieten, s-a bătut cu mai mulţi turişti şi a agresat câţiva poliţişti, potrivit agenţiei elene de ştiri ANA.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.