Guardiola rămâne ”sută la sută” la Manchester City, în ciuda excluderii clubului din cupele europene

Guardiola rămâne ”sută la sută” la Manchester City, în ciuda excluderii clubului din cupele europene

Antrenorul spaniol Pep Guardiola a dat asigurări, miercuri, că va rămâne „sută la sută” la clubul englez de fotbal Manchester City, în ciuda excluderii din cupele europene pentru două sezoane din cauza încălcării fair play-ului financiar al UEFA, informează AFP.

„Dacă nu voi fi concediat, voi rămâne aici sută la sută, mai mult ca oricând. Şi în primul rând pentru că vreau să rămân. Este ceva special între mine şi acest club, în afara unui simplu contract”, a declarat Guardiola pentru postul de televiziune Sky Sports, după victoria cu 2-0 în faţa lui West Ham în Premier League.

„Pentru că am spus că iubesc acest club, pentru că îmi place aici, deci de ce să plec? Orice s-ar întâmpla, eu voi rămâne aici în sezonul viitor”, a promis antrenorul catalan, chiar dacă Manchester City a fost exclusă vinerea trecută din cupele europene.

Guardiola şi-a manifestat, totodată, întreaga susţinere faţă de decizia clubului de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Nu s-a încheiat. Clubul consideră că este incorect, iar noi vom face apel. Când cineva crede că are dreptate, atunci trebuie să se bată”, a insistat Guardiola.

„Noi ne vom bate aşa cum ne-am bătut la fiecare meci. Suntem optimişti că la final, adevărul va triumfa şi în sezonul viitor vom fi în Liga Campionilor”, a insistat Pep.

UEFA a exclus clubul englez Manchester City două sezoane din cupele europene, din cauza încălcării fair play-ului financiar, însă campioana Angliei a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

City, aflată în prezent pe locul secund în Premier League şi calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, fază în care o va înfrunta pe Real Madrid, echipa engleză a primit şi o amendă de 30 de milioane de euro.

Camera de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC) îi reproşează clubului din Albion că s-a făcut vinovat de ”grave violări” ale regulilor fair play-ului financiar (FPF), care interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor.

Mai exact, clubul, aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost sancţionat pentru ”subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016”.

În urma acestui fapt, City a fost exclus din cupele europene pentru sezoanele 2020/21 şi 2021/22.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.