Fotbal american: Kaepernick trebuie să beneficieze de o nouă şansă în NFL, consideră Donald Trump

Fotbal american: Kaepernick trebuie să beneficieze de o nouă şansă în NFL, consideră Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, consideră că jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, pe care l-a insultat după ce a îngenunchiat în timpul imnului american, trebuie să beneficieze de o nouă şansă în NFL, dacă va demonstra că are în continuare capacitatea de a evolua un nivel ridicat, informează AFP.

Întrebat de o jurnalistă a reţelei de televiziune Sinclair în legătură cu această posibilitate, Trump a răspuns: „Absolut. Dacă merită, ar trebui. Dacă are capacitatea”.

„În afara îngenuncherii, mi-ar plăcea să-l văd beneficiind de o altă oportunitate, însă trebuie evident să fie bun”, a continuat liderul de la Casa Albă, care a adăugat că, „dacă nu joacă bine, ar fi foarte injust” să i se ofere o nouă şansă.

Kaepernick, în vârstă de 32 ani, nu a mai evoluat în NFL de la 1 ianuarie 2017, când fosta sa echipă, San Francisco 49ers, a fost eliminată în play-off. În cursul sezonului respectiv, el a pus un genunchi la pământ înaintea meciurilor, pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei faţă de afro-americani.

Gestul său a fost urmat de alţi jucători, iar Donald Trump, susţinut politic de mai mulţi proprietari de echipe din NFL, a estimat că cei care fac acest lucru aduc un afront imnului american şi ar trebui concediaţi.

Aflat la final de contract cu gruparea din San Francisco, Kaepernick nu a mai fost păstrat de 49ers, iar de atunci niciun alt club nu l-a mai angajat. El a intrat ulterior în conflict cu NFL, afirmând că i se refuză în mod nedrept un angajament, cele două părţi ajungând ulterior la o înţelegere amiabilă, la începutul anului 2019. Ulterior, liga a organizat un antrenament pentru ca jucătorul să încerce convingă francizele să-l angajeze, însă totul a fost în zadar.

Numele lui Kaepernick şi gestul său de a pune genunchiul la pământ au fost reabilitate în ultimele săptămâni, cu ocazia numeroaselor manifestaţii împotriva injustiţiei sociale şi rasiale care au avut loc în SUA şi în întreaga lume, după moartea lui George Floyd, în cursul unei arestări la Minneapolis, pe 26 mai.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.