Federaţia americană de gimnastică a depus un plan pentru ieşirea din faliment

Federaţia americană de gimnastică a depus un plan pentru ieşirea din faliment

Federaţia americană de gimnastică (USA Gymnastics) a anunţat că a depus la tribunal un plan pentru ieşirea din faliment, care oferă grupului de victime abuzate sexual de fostul medic Larry Nassar o compensaţie totală de 215 milioane dolari, relatează Reuters.

Fostele sportive, ca şi grup, pot vota să accepte despăgubirile de 215 milioane dolari şi să ajungă la un acord cu USA Gymnastics sau să continue lupta în instanţă şi să încerce să obţină o sumă mai mare.

USA Gymnastics a precizat că dacă grupul de victime va accepta oferta sa, asiguratorul unui club din Michigan, ale cărui sportive susţin că au fost abuzate de acelaşi Nassar, va contribui cu 2,125 milioane dolari la masa despăgubirilor. Oricare decizie va fi luată prin vot de grupul de victime se va aplica tuturor membrilor care au apelat la justiţie.

Planul USA Gymnastics include şi standarde care va obliga federaţia să continue eforturile pentru asigurarea siguranţei sportivelor şi include plăţi pentru alţi debitori. Confruntată cu un scandal sexual devastator, USA Gymnastics este condusă din februarie 2019 de directorul executiv Li Li Leung, care s-a declarat optimistă că se va ajunge la un acord cu victimele abuzurilor sexuale.

Planul de reorganizare al USA Gymnastics a fost depus la un tribunal districtual din Indiana.

USA Gymnastics a intrat în faliment în decembrie 2018, după ce peste 300 de victime au depus plângeri penale că au fost abuzate sexual de fostul medic Larry Nassar, care a primit o sentinţă cu închisoarea de 300 ani.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.