F1 – Guvernul şi-a dat acordul pentru MP al Marii Britanii, făcând o excepţie la dispoziţia carantinei (BBC)

F1 – Guvernul şi-a dat acordul pentru MP al Marii Britanii, făcând o excepţie la dispoziţia carantinei (BBC)

Guvernul britanic va scuti sportivii de înalt nivel de carantina obligatorie de 14 zile vizându-i pe străinii care sosesc în Marea Britanie, fapt care va permite desfăşurarea celor două curse pe circuitul de la Silverstone, din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat, duminică, postul britanic BBC, citat de AFP.

Conform grupului audiovizual public britanic, Grand Prix-ul Marii Britanii se va desfăşura de două ori în acest sezon, pe 2 şi 9 august.

„Noi ne felicităm pentru eforturile guvernului de a permite continuarea sportului profesionist şi pentru susţinerea acordată în vederea reluării Campionatului Mondial de Formula 1”, a precizat un purtător de cuvânt al Formulei 1 pentru BBC.

„Vom continua dialogul nostru strâns cu autorităţile în săptămânile ce vor veni, în timp ce pregătim reluarea campionatului în prima săptămână a lunii iulie”, a adăugat acesta.

Etapa britanică a Campionatului Mondial de Formula 1 era ameninţată de măsura carantinei destinată să limiteze propagarea coronavirusului, măsură ce ar urma să intre în vigoare începând cu 8 iunie.

Până la zece Mari Premii au fost anulate sau amânate, utimul fiind Grand Prix-ul Olandei, în timp ce Federaţia internaţională intenţionează să înceapă sezonul pe 5 iulie, în Austria, aşteptând în prezent acordul autorităţilor locale.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.