EURO 2020 îşi va păstra denumirea, deşi va avea loc la anul

EURO 2020 îşi va păstra denumirea, deşi va avea loc la anul

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a precizat, vineri, pe site-ul său că turneul final al Campionatului European, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020 şi amânat pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, îşi va păstra numele oficial de EURO 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală. Ediţia aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni în 4 iunie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, în 9 iunie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.