Duplantis a făcut show la Lausanne

Duplantis a făcut show la Lausanne

Talentatul atlet suedez Armand Duplantis (20 ani) a reuşit o evoluţie excelentă miercuri, la Lausanne, unde a câştigat concursul de săritură cu prăjină din centrul oraşului cu 6,07 m, cea mai bună performanţă a anului, relatează AFP.

Deţinătorul recordului mondial (6,18 m, din 15 februarie) a oferit un duel superb cu dublul campion mondial american Sam Kendricks (6,02 m), înainte de a încerca să depăşească cea mai bună săritură în aer liber din istorie (6,14 m, reuşită de Serghei Bubka, pe 31 iulie 1994, la Sestrieres).

Scandinavul, care a impresionat prin uşurinţa cu care a evoluat în concurs, a preferat să se oprească după ce a ratat prima încercare la 6,15 din cauza vizibilităţii reduse din Place de l’Europe unde au fost montate saltelele.

La feminin s-a impus suedeza Angelica Bengtsson, cu 4,72 m.

Reuniunea Athletissima de la Lausanne, unul dintre concursurile de referinţă ale sezonului estival şi etapă importantă a circuitului Diamond League (Liga de Diamant), a avut anul acesta un format particular din cauza pandemiei de coronavirus, cu un singur concurs, de săritură cu prăjina, în centrul oraşului.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.