Diego Maradona şi Paolo Rossi, omagiaţi în cadrul galei premiilor FIFA „The Best”

Diego Maradona şi Paolo Rossi, omagiaţi în cadrul galei premiilor FIFA „The Best”

Argentinianul Diego Maradona şi italianul Paolo Rossi, două dintre starurile fotbalului mondial care au trecut recent în eternitate, au fost omagiaţi în cadrul galei premiilor The Best, desfăşurată online joi seara la sediul FIFA din Zurich, informează agenţia EFE.

Diego Armando Maradona, căpitanul selecţionatei Argentinei care a cucerit titlul mondial în 1986, a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în timp ce Paolo Rossi, golgheterul Squadrei Azzurra în campania câştigătoare de la Cupa Mondială din 1982, a decedat pe 9 noiembrie, la 64 de ani.

Participanţi la eveniment prin videoconferinţă, Sergio Goycoechea şi Ciro Ferrara au evocat figura lui Maradona, cu care s-au aflat într-o relaţie de prietenie.

„Este dificil să rezumăm în câteva cuvinte ce înseamnă Diego pentru oamenii din ţara noastră”, a spus argentinianul Goycoechea, care a asigurat că numele lui Maradona este identificat cu cel al Argentinei, subliniind că „El Pibe d’Oro” a fost „cel mai bun ambasador” al ţării sale.

„Iar pentru oameni el a însemnat bucurie, speranţă”, a adăugat fostul portar al lui River Plate şi al reprezentativei Albiceleste, care consideră că Maradona a fost un idol „admirat şi iubit”, un „lider natural în vestiar şi în afara acestuia” şi un exemplu pentru toţi prin „dragostea faţă de tricoul naţionalei argentiniene”.

„Este un fenomen care va veşnici etern în inimile argentinienilor”, a conchis Sergio Goycoechea.

Italianul Ciro Ferrara, fost coechipier cu Maradona la SSC Napoli, s-a declarat la rândul său foarte emoţionat atunci când a evocat memoria lui Maradona, căruia i-a fost alături în toată perioada pe care acesta a petrecut-o la gruparea din Serie A.

„Sunt mândru că am făcut parte din istoria aventurii sale alături de Napoli. Este o onoare enormă”, a spus Ferrara, care a evidenţia revoluţia provocată de argentinian şi a lăudat, totodată, figura lui Paulo Rossi.

De asemenea, Antonio Cabrini, o alta legendă a fotbalului italian, a asigurat că Paolo Rossi a oferit „un exemplu fundamental” prin prestaţia sa excepţională de la Mondialul câştigat de Italia în 1982, deoarece „a avut capacitatea de a schimba situaţia socială a unei ţări”. „Italia s-a schimbat datorită lui”, a afirmat Cabrini.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.