Debutul ligii sud-coreene, amânat pentru o perioadă nedeterminată

Debutul campionatului sud-coreean de fotbal (K-League) a fost amânat pentru o perioadă nedeterminată, din cauza epidemiei de coronavirus COVID-19, relatează DPA.

Decizia a fost luată de K-League în urma unei reuniuni de urgenţă. Startul sezonului era programat pentru weekend-ul viitor, dar creşterea numărul de persoane infectate, la peste 800 de cazuri, inclusiv şapte decese, au determinat autorităţile să ia măsuri pentru a stopa răspândirea epidemiei.

K-League anunţase, vineri, că amână meciul programat sâmbătă 29 februarie, dintre Daegu FC şi Phang Steelers, dar acum a fost amânată întreaga etapă de start. Totodată, K-League a decis ca echipele sud-coreene participante în Liga Campionilor Asiei, patru la număr, să joace acasă fără spectatori.

Coronavirusul începe să afecteze şi fotbalul european, după ce Italia a anulat câteva meciuri din acest weekend, inclusiv patru din Serie A, ca urmare a respectării instrucţiunilor guvernamentale pentru stoparea virusului în regiunile nordice. Italia a raportat cele mai multe cazuri de infecţii din Europa (19).

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.