Conducerea Federaţiei thailandeze de haltere a demisionat în bloc, după acuzaţiile de dopaj

Întreaga conducere a Federaţiei thailandeze de haltere a demisionat în bloc, la mai puţin de o lună după dezvăluirile făcute de o televiziune germană despre practicile răspândite de dopaj din această ţară asiatică, relatează Reuters.

Demisia în masă a fost anunţat pe 30 ianuarie de preşedintele Boossaba Yodbangtoey, prin intermediul unui comunicat preluat de Reuters.

Canalul german ARD a difuzat recent un documentar despre dopajul în haltere (Secret Doping – the Lord of Lifters), care a forţat retragerea lui Tamas Ajan din funcţia de preşedinte a Federaţiei internaţionale de haltere (IWF), pentru o perioadă de 90 zile, timp în care se va derula o investigaţie privind acuzaţiile de corupţie.

Comitetul Internaţional Olimpic şi-a exprimat îngrijorarea despre practicile de dopaj şi acuzaţiile de corupţie, dar Tamas Ajan susţine că nu a făcut nimic greşit.

Un jurnalist de la ARD l-a înregistrat în secret pe halterofilul thailandez Siripuch Gulnoi, care a recunoscut că a luat substanţe interzise, înainte de a câştiga medalia de bronz la JO 2012 de la Londra.

Reporterul de investigaţii Hajo Sepelt, coautor al documentarului difuzat de ARD, a explicat că jurnaliştii trebuie să acţioneze sub acoperire, pentru că în caz contrar sportivii nu vor admite niciodată că s-au dopat în faţa camerelor de televiziune.

Materialul cu înregistrarea făcută interesează deja autorităţile antidoping.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.