Cluburile belgiene se confruntă cu o scădere cu 50% a cifrei de afaceri

Cluburile belgiene se confruntă cu o scădere cu 50% a cifrei de afaceri

Cluburile profesioniste de fotbal din Belgia au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu aproape 50% în timpul pandemiei de coronavirus, a indicat joi Pro League, scrie EFE.

”O comparaţie a declaraţiilor TVA ale cluburilor din prima ligă – Pro League – între martie şi septembrie 2019 în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2020 arată o scădere a veniturilor aproape de 50%”, au indicat organizatorii primelor două eşaloane valorice ale fotbalului belgian.

Conform sursei, această scădere a fost cauzată de pierderea aproape a tuturor veniturilor legate de zilele de meci, scăderii veniturilor din sponsorizare şi a unei slabe mişcări pe piaţa transferurilor de jucători în perioadele de mercato.

De la finele lui octombrie, competiţiile de sport profesionist din Belgia, cea mai importantă fiind campionatul de fotbal de primă divizie, se desfăşoară din nou fără public din cauza celui de-al doilea val de coronavirus. În plus, toate competiţiile sportive la nivel de amatori sunt momentan suspendate.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.