Campionatul Poloniei ar urma să fie reluat la sfârşitul lui mai, fără spectatori

Campionatul Poloniei ar urma să fie reluat la sfârşitul lui mai, fără spectatori

Campionatul de fotbal al Poloniei, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, ar urma să fie reluat la sfârşitul lui mai, fără spectatori, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de AFP.

„Avem un plan precis pentru a ajunge la primul meci din Ekstraklasa (prima divizie – n. r.), ce ar putea avea loc către sfârşitul lui mai”, a declarat Morawiecki.

„Primul fluier de start nu va fi mâine”, a avertizat el, explicându-le ziariştilor că a luat aceste decizii după consultări cu ministerele Sportului şi Sănătăţii şi cu organizaţiile sportive.

Jucătorii sunt deja izolaţi şi vor putea relua în curând antrenamentele, într-un cadru sanitar foarte strict.

Morawiecki a luat aceeaşi decizie în legătură cu speedway, un sport moto foarte popular în Polonia şi a cărui competiţie anuală atrage sportivi din lumea întreagă. Prima cursă ar urma să se reia pe 12 iunie, tot în absenţa publicului.

El a anunţat redeschiderea a două centre de antrenament pentru sportivii de înalt nivel, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021.

Din 4 mai, terenurile de sport vor fi deschise, la început doar pentru şase persoane. De asemenea, vor fi autorizate meciurile de tenis în aer liber.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.