Campioana olimpică şi mondială, Danemarca, eliminată din primul tur la EURO 2020

Campioana olimpică şi mondială, Danemarca, eliminată din primul tur la EURO 2020

Campioana olimpică şi mondială en titre, Danemarca, a fost eliminată după prima fază a grupelor Campionatului European de handbal masculin – EHF EURO 2020, în urma victoriei reuşite de Ungaria în faţa Islandei, cu 24-18, miercuri, la Malmo (Suedia).

 

După două rezultate surprinzătoare, 30-31 cu Islanda şi un meci egal cu Ungaria, 24-24, danezii aveau nevoie de un eşec al maghiarilor, coroborat cu o victorie a lor pentru a merge mai departe. Danemarca a învins Rusia cu 31-28, dar acest succes a rămas unul de palmares.

 

Eliminarea Franţei face ca două dintre cele trei medaliate la Mondialul din 2019 să lipsească din grupele principale ale turneului organizat de Norvegia, Austria şi Suedia. Singura medaliată mondială aflată încă în cursă este vicecampioana Norvegia.

 

Ungaria (2 puncte) va evolua în grupa principală alături de Norvegia (2 puncte), Slovenia (2 puncte), Portugalia (0 puncte) şi Suedia (0 puncte). În cealaltă grupă se vor afla, la Viena, Austria (2 puncte), Spania (2 puncte), Croaţia (2 puncte), Cehia (0 puncte), Germania (0 puncte) şi Belarus (0 puncte). Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinalele programată să aibă loc la Stockholm.

 

Rezultatele înregistrate miercuri în Grupa E
Rusia – Danemarca 28-31
Islanda – Ungaria 18-24
Clasament final: 1. Ungaria 5 puncte, 2. Islanda 4 puncte, 3. Danemarca 3 puncte, 4. Rusia 0 puncte.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.