Brazilianul Willian (Chelsea) a semnat un contract pe trei ani cu Arsenal

Atacantul brazilian Willian, al cărui contract cu clubul englez de fotbal Chelsea a expirat în această vară, a semnat un contract pe trei ani cu Arsenal Londra, notează DPA.

”Tunarii” au confirmat transferul pe website-ul lor, în timp ce antrenorul Mikel Arteta a opinat că Willian este genul de jucător care poate face diferenţa la Arsenal.

”L-am monitorizat în ultimele luni, iar noi aveam intenţia clară de a ne întări în poziţiile de mijlocaş ofensiv şi de extremă. Este un jucător care ne poate aduce multă polivalenţă, pentru că poate juca pe trei sau patru poziţii diferite. Are multă experienţă în lumea fotbalului, dar şi ambiţia de a veni la noi şi de ajuta clubul să ajungă unde merită”, a declarat Arteta.

Willian, 32 ani, fost elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, este încântat de noul proiect de la Arsenal: ”Modul în care joacă, totul este grozav, inclusiv stadionul, şi cred că cu Arteta echipa va avea o mare oportunitate de a lupta din nou pentru titluri în Premier League şi în Europa, aşa că sunt foarte fericit de alegerea mea. Abia aştept să încep, să intru pe teren şi să-mi ajut coechipierii, să ajut clubul să strălucească din nou. Asta e ce vreau”.

Brazilianul a ajuns la Chelsea în 2013, după un transfer de la Anji Mahacikala. Pe Stamford Bridge, Willian a ajutat la câştigarea a două titluri, Cupa Angliei în 2018 şi Europa League în 2019, când în finală a învins clar Arsenal cu 4-1.

În şapte sezoane cu Chelsea, brazilianul a disputat 339 meciuri şi a marcat 63 goluri în toate competiţiile, iar în ultimul sezon a bifat 47 de jocuri şi 11 goluri. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.