Beauden Barrett vrea să joace iar pe postul de uvertură la All Blacks

Beauden Barrett vrea să joace iar pe postul de uvertură la All Blacks

Beauden Barrett, ales de două ori cel mai bun jucător de rugby din lume, a anunţat că vrea să revină pe postul său preferat de mijlocaş la deschidere în XV-le Noii Zeelande, relatează AFP.

Barrett, care va juca în acest sezon în Japonia, la Suntory Sungoliath din Tokyo, a fost nevoit să se reprofileze ca aripă în ultimii doi ani la All Blacks.

”Cred că trebuie să vă aşteptaţi să joc mai degrabă nr. 10, pentru că este cu adevărat rolul pe care aspir să-l regăsesc în Noua Zeelandă şi cu All Blacks”, a declarat campionul mondial din 2015 la o conferinţă de presă a noii sale echipe, înaintea debutului noului sezon în Japonia, pe 16 ianuarie.

La Cupa Mondială 2019, fostul selecţioner Steve Hansen a decis ca Barrett să joace aripă, pentru a-i face loc pe postul de uvertură lui Richie Mo’unga.

”De doi ani am jucat ca nr. 15 şi aş aprecia mult să pot reveni ca nr. 10”, a spus Barrett, 29 ani, care va rata sezonul 2021 de Super Rugby, dar care se va alătura All Blacks la finele anului, o dată cu sosirea la Auckland Blues, unde va juca după aventura din Japonia.

Conform contractului semnat în 2019, Barrett va juca două sezoane cu Blues, până la Cupa Mondială 2023 din Franţa.

Deşi a primit oferte din Franţa, Barrett a ales Japonia pentru a-şi prelungi cariera la All Blacks: ”Ar fi trebuit să plec departe în străinătate sau să pot participa la viitoarea Cupă Mondială. Şi asta mi-a dat şansa de a veni să joc aici în Japonia”.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.