Badminton: Campioana olimpică Ayaka Takahashi şi-a anunţat retragerea

Japoneza Ayaka Takahashi, campioană olimpică în proba de dublu la Rio, nu îşi va mai apăra titlul la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, ca urmare a anunţului ei de retragere la sfârşitul lunii, transmite Reuters.

Takahashi a câştigat aurul olimpic alături de Misaki Matsutomo, după ce au învins în finala de la Rio perechea daneză Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, aducând Japoniei primul titlu olimpic la badminton.

Într-un comunicat, Takahashi, 30 ani, a precizat că amânarea Jocurilor Olimpice 2020 din cauza pandemiei de coronavirus este unul dintre motivele care au stat la baza deciziei de retragere.

”Am decis să-mi încheia cariera pe 31 august, deoarece am îndoieli că forţa mea interioară şi corpul mai pot rezista încă un an. Pentru mine, întotdeauna a fost totul sau nimic. Când m-am antrenat, m-am antrenat, când m-am odihnit, m-am odihnit”, a declarat Takahashi cu prilejul unei conferinţe de presă.

Takahashi şi Matsutomo sunt partenere în proba de dublu de peste un deceniu, iar în martie au jucat la All England Open, unde au eliminat perechea chineză Chen Qing Chen/Jia Yi Fan, nr. 1 mondial, în drumul spre semifinale.

”Nu am niciun regret privind decizia luată. M-am gândit că meciul de la All England ar putea fi ultimul pentru mine, atât timp cât nu eram sigură dacă vor continua calificările olimpice. Sunt mândră de realizările mele”, a adăugat Takahashi.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.