Aston Martin a confirmat revenirea în Formula 1 în 2021 în calitate de constructor

Aston Martin a confirmat revenirea în Formula 1 în 2021 în calitate de constructor

Acţionarii renumitului constructor de automobile Aston Martin au aprobat revenirea mărcii britanice în Formula 1 în calitate de constructor în 2021, a anunţat, miercuri, actuala echipă Racing Point, care va deveni Aston Martin F1 Team din sezonul viitor, informează cotidianul L’Equipe.

„Luni 30 martie, acţionarii de la Aston Marin Lagonda au aprobat o alocare de fonduri de 536 milioane lire sterline, susţinută printr-o injecţie de capital de 260 milioane lire sterline din partea Yew Tree Consortium – un grup de investitori condus de Lawrence Stroll (actualul proprietar al Racing Point)”, se arată în comunicat.

„În cadrul acestei investiţii, Lawrence Stroll va deveni preşedinte executiv al Aston Martin şi Aston Martin va crea propria sa echipă de Formula 1 plecând de la Racing Point”, cu sediul la Silverstone.

Echipa de Formula 1 Racing Point se va numi Aston Martin începând din sezonul 2021, ca urmare a intrării proprietarului său, miliardarul canadian Lawrence Stroll, în capitalul constructorului englez de automobile.

Stroll urmează să devină membru al consiliului de conducere şi preşedintele executiv, în locul lui Penny Hughes, care se va retrage, a mai precizat compania auto britanică, înfiinţată în urmă cu 107 ani.

Fabricantul bolizilor preferaţi de James Bond îl are în componenţa echipei Racing Point pe pilotul Lance Stroll (21 ani), nimeni altul decât fiul lui Lawrence Stroll.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.