Ashleigh Barty, numărul unu mondial (WTA), revine în competiţie după o pauză de 11 luni

Ashleigh Barty, numărul unu mondial (WTA), revine în competiţie după o pauză de 11 luni

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, revine în competiţie după o lungă pauză provocată de pandemia de coronavirus, urmând să ia parte la unul dintre turneele WTA care vor avea loc la Melbourne, înaintea startului Openului Australiei, au anunţat joi organizatorii, citaţi de Reuters.

Barty, în vârstă de 24 ani, nu a mai disputat niciun meci oficial din februarie 2020, decizând să nu îşi apere titlul la Roland Garros şi, totodată, să nu participe la Openului Statelor Unite de la New York, într-un moment în care criza sanitară cuprindea întreaga planetă.

Pandemia afectează în continuare calendarul tenisului profesionist, primul turneu de Mare Şlem al anului urmând să debuteze la Melbourne Park pe 8 februarie, cu o întârziere de trei săptămâni faţă de data iniţială.

Jucătoare australiană, care a rămas în fruntea ierarhiei mondiale la simplu până la sfârşitul sezonului trecut, puternic perturbat de Covid-19, va lua parte la primul său turneu după o pauză de unsprezece luni cu ocazia unuia dintre cele două turnee de categoria WTA 500 programate între 31 ianuarie şi 6 februarie, în cadrul Melbourne Summer Series.

La turneele Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic, denumite astfel după două regiuni din statul Victoria, vor lua parte 49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii. Primele 32 de jucătoare din ierarhia mondială vor fi împărţite între cele două evenimente, care va cuprinde fiecare câte 64 de participante la simplu şi 32 de perechi la dublu.

Americanca Serena Williams, în vârstă de 39 ani, va reveni la rândul ei în competiţie, după ce a părăsit accidentată turneul de la Roland Garros, cu intenţia de a disputa câteva meciuri oficiale înaintea tentativei de a cuceri al 24-lea titlu de Grand Slam din cariera sa.

Jucătorii şi jucătoarele care vor participa la Australian Open vor sosi în „Ţara Cangurilor” începând cu data de 15 ianuarie, după care vor urma o perioadă de 14 de zile de carantină înainte de a juca la turneele premergătoare găzduite de Melbourne Park.

La masculin, primii doi tenismeni din ierarhia mondială, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, se vor afla în fruntea echipelor ţărilor lor la competiţia ATP Cup, care va avea loc în perioada 1-5 februarie, cu participarea jucătorilor care nu vor lua parte la cele două turnee ATP 250 de la Melbourne, Great Ocean Road Open şi Murray River Open, între care elveţianul Stan Wawrinka şi australianul Nick Kyrgios.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.