Ashleigh Barty, numărul unu mondial, nu va participa la turneul de la Roland Garros, din cauza coronavirusului

Ashleigh Barty, numărul unu mondial, nu va participa la turneul de la Roland Garros, din cauza coronavirusului

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, a anunţat marţi că a decis să nu participe la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, pe care l-a câştigat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

„Openul Franţei de anul trecut a fost turneul cel mai special din cariera mea şi nu a fost o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă”, a explicat pe reţelele de socializare Barty (24 ani), care a renunţat deja anul acesta la US Open, competiţie care se derulează în prezent la New York.

„Sunt două motive care au stat la baza deciziei mele: primul îl reprezintă riscurile sanitare care există încă din cauza Covid, cel de-al doilea este pregătirea mea, care nu a fost ideală, în condiţiile în care antrenorul meu nu a putut fi alături de mine din cauza închiderii frontierelor în Australia”, a adăugat jucătoarea din Ţara Cangurilor.

Ashleigh Barty locuieşte şi se pregăteşte la Brisbane, în timp ce antrenorul ei, Craig Tyzzer, trăieşte la Melbourne, oraş izolat de două luni din cauza unui nou val al epidemiei de coronavirus, iar deplasările dintre cele două metropole nu sunt autorizate.

La finele lunii iulie, campioana en titre de la Roland Garros a renunţat la US Open, invocând „riscuri importante” legate de virusul Covid-19.

Românca Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a numărat la rândul ei printre jucătoarele şi jucătorii care au decis să nu ia parte la Openul Statelor Unite, alături de spaniolul Rafael Nadal, numărul 2 în ierarhia masculină, din cauza condiţiilor sanitare incerte legate de pandemia de coronavirus.

Barty a afirmat la momentul respectiv că va urmări evoluţia epidemiei, înainte de a decide dacă participă sau nu la Roland Garros, turneu care va debuta pe 27 septembrie în capitala Franţei.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.