Apelul depus de Caster Semenya împotriva regulii nivelului de testosteron, respins de Tribunalul suprem elveţian

Atleta sud-africană Caster Semenya, dublă campioană olimpică la 800 m, a pierdut apelul depus la Tribunalul suprem federal din Elveţia împotriva regulii care stabileşte nivelul de testosteron pentru atlete, transmite DPA.

Tribunalul a precizat marţi că nu poate trece peste decizia originală a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ci poate judeca doar dacă TAS a violat procedurile legale, ceea ce nu a fost cazul.

Semenya a pierdut un apel la TAS anul trecut, împotriva regulii date de World Athletics, federaţia internaţională de atletism, conform căreia femeile care au un nivel ridicat de testosteron trebuie să îl reducă prin medicamentaţie dacă doresc să concureze pe distanţe de la 400 m la o milă sau să aleagă alte distanţe.

Semenya, 29 de ani, a afirmat că nu va folosi medicamente pentru a putea alerga la 800 m.

Tribunalul federal elveţian a considerat, de asemenea, că decizia TAS nu i-a violat atletei sud-africane drepturile personale sau demnitatea.

World Athletics a salutat decizia tribunalului, subliniind că regulile sale sunt ”mijloace de protecţie legitime şi proporţionate pentru toate femeile care participă la acest sport”.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.